Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

Pokrmy pro děti od 6. měsíce

0.0
Pokrmy  pro děti od 6. měsíce

Potřebné ingredience

Vařené telecí maso
100 g telecího masa, 40 g mrkve, 20g brambor, 10 g másla, 4 dl vody na vaření

Postup přípravy

Vařené telecí maso
100 g telecího masa, 40 g mrkve, 20g brambor, 10 g másla, 4 dl vody na vaření

Maso odblaníme a dáme vařit do vařící vody do poloměka. Potom přidáme očištěnou, umytou a pokrájenou mrkev, oloupané brambory a dovaříme. Uvařené maso vyjmeme, rozmixujeme, přidáme máslo, promícháme s vařenou mrkví a bramborem, které jsme rozmačkali vidličkou.
- pro děti od 6. měsíce



Dušené kuře se zeleninou
100 g kuřecích prsíček, 60g mrkve, 20 g hrášku ( sterilizovaný bez nálevu ) 10 g rostlinného tuku, 2 polévkové lžíce vody, zelená nať

Maso umyjeme, pokrájíme na drobné kousky a na suchu opečeme. Podlijeme horkou vodou a za občasného míchání dusíme do poloměkka. Potom přidáme očištěnou, umytou a pokrájenou mrkev, hrášek a dusíme do měkka. Maso vyjmeme, posekáme na malé kousky, zeleninu ve šťávě rozmačkáme, přidáme tuk a maso. Všechno promícháme , posypeme umytou a posekanou natí.
- pro děti od 6. měsíce



Mrkvová polévka s cuketou nebo dýní
60 g mrkve, 40g cukety nebo dýně, 3 dl vody, 1 dl mléka, 20 g rostlinného tuku, zelená nať

Mrkev oškrábeme, umyjeme a s oloupanou cuketou nebo dýní pokrájíme na malé kousky a necháme do měkka uvařit. Potom přidáme mléko, povaříme a dochutíme tukem a umytou posekanou natí. ( já to ještě rozmixuji )
- pro děti od 7. měsíce


Květáková polévka
100 g pěkného květáku, 1 žloutek 1 lžička oleje ( másla )

Dobře očištěný a opraný květák uvaříme ve vodě do měkka. Rozmixujeme, vmícháme lžičku oleje a žloutek, rozšleháme vidličkou a převaříme.
- pro děti od 6. měsíce


Dušené jablko s cukrem
1 středně velké jablko, 10 g cukru 1/4 lžičky másla

Omyté jablko překrojíme, oloupeme, jádřinec odstraníme a do otvoru po něm vložíme kousek másla a cukr. Vložíme do kastrůlku, podlijeme vodou , přiklopíme a téměř rozdusíme. Podáváme samotné, s piškoty nebo s bramborovým pyré.



Bramborové pyré
200 g brambor, 1/2 šálku horkého mléka, 1/2 lžičky másla

Oloupané a umyté brambory uvaříme v malém množství vody nebo v páře doměkka, nastrouháme, prolisujeme nebo rozmixujeme. Vyšleháme s převařeným. horkým mlékem a během šlehání přidáme máslo. Hned podáváme. Pokud pyré nemůžeme podávat hned, necháme brambory prolisované s kouskem másla zalité mlékem a nepromíchané ve vodní lázni. Takto připravené je před podáváním vyšleháme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Herminka 17. 1. 2010, 20:24
(Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie